اخذ اقامت ترکیه با تولد فرزند

در این محتوا می خواهیم به بررسی روش اخذ اقامت ترکیه با تولد فرزند بپردازیم. اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید در ادامه با ترامند همراه باشید. همچنین می توانید اطلاعات تکمیلی در زمینه اخذ اقامت ترکیه برای ایرانیان را در این صفحه بخوانید.
فرزندی که از پدر یا مادر متاهل ترک متولده شده باشد، چه در ترکیه و چه در خارج از کشور، جزو شهروندان ترکیه محسوب می شود. چنانچه فرزندی از مادر ترک یا پدر ترک به این صورت که از مادری ترک و از طریق پدری خارجی متولد شده باشد، بدون توجه به محل تولد، تابعیت تولد در ترکیه را به دست می آورد.
در قوانین ترکیه هیچ ماده ای وجود ندارد که اصولاً تابعیت چندگانه را ممنوع کند، بر این اساس دریافت تابعیت خارجی ( تابعیت مادر یا پدر خارجی) بر تابعیت ترکیه تاثیرگذار نخواهد بود.
با وجود اینکه اساس بر دریافت تابعیت تولد در ترکیه است، فرزندی که در ترکیه متولد می شود، اما بدون اخذ تابعیت از مادر خارجی یا پدر خارجی خود، شرایط دریافت تابعیت ترکیه از طریق تولد فراهم می باشد.
قوانین اخذ اقامت ترکیه با تولد فرزند
مهم ترین قوانین که برای دریافت اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند وجود دارد را در ادامه خواهیم خواند:
- فرزندی که از مادری ترک یا از طریق پدر ترک در چارچوب ازدواج در ترکیه یا خارج از کشور متولد شود، شهروند ترکیه به حساب می آید.
- فرزندی که از مادری ترک و از طریق پدری خارج از ازدواج به دنیا می آید، شهروند ترکیه است.
- کودکی که از پدر ترک و از مادری خارج از ازدواج به دنیا آمده باشد، هنگامی می تواند تابعیت ترکیه را اخذ که اصول و رویه های تضمین کننده تثبیت نسب رعایت شود.
- بر طبق قانون اگر کودک در ازدواج از مادری ترک یا پدری ترک متولد شده باشد، با تولد تابعیت ترکیه را دریافت می کند.
- فرزندی که از مادری شهروند ترکیه و پدری خارجی متولد می شود، بدون نیاز به هیچ گونه پروسه ای از طریق تولد تابعیت ترکیه را کسب می کند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت ترکیه با تولد فرزند
والدین نوزادی که در خاک ترکیه متولد شده است، به منظور دریافت اقامت فرزندشان لازم است به اداره امور جمعیت و ثبتاحوال ترکیه (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)مراجعه کرده و مدارک که در متن زیر به آنها اشاره می کنیم، ارائه دهند:
- ارائه مدارکی مبنی بر اقامت خود در ترکیه.
- ارائه دادن اصل و کپی مدارک شناسایی (گذرنامه) خود، سند ازدواج/طلاق خود و گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان.
- ارائه فرم درخواست اقامت در ترکیه برای نوزاد.
- پرداخت هزینه ثبت مشخصات نوزاد .
فردی که در خاک کشور ترکیه از والدینی غیر ترک به دنیا آمده باشد، بعداز رسیدن به سن قانونی و در صورت برخوردار بودن از شرایط شهروندی ترکیه که در بالاتر به آن اشاره شد، میتواند با ارائه دادن مدارک زیر به منظور دریافت تابعیت ترکیه اقدام نماید:
- ارائه مدارک شناسایی(شناسنامه و گذرنامه)
- برخوردار بودن از اقامت در کشور ترکیه
- ارائه ۴ عکس پرسنلی
- تأییدیه میزان درآمد ماهیانه
- مدرک مبنی بر تسلط به زبان ترکی
- مدارک شناسایی کامل همسر و فرزندان (درصورتیکه ازدواج کرده و بچهدار شده باشد)
روند دریافت اقامت ترکیه با تولد فرزند
ترکیه برای اصل پیوندهای خونی اهیمت بسیار زیادی قائل می باشد. نوزادان تازه متولد شده می توانند تابعیت ترکیه را به دست آورند تا هنگامی که مادر یا پدر شهروند ترکیه باشند، بدون در نظر گرفتن اینکه نوزاد در کجا به دنیا آمده است.
ترکیه مفهوم تابعیت مضاعف را می پذیرد و این امکان را به خارجی ها می دهد در شرایط خاصی نظیر ازدواج، تولد و قصد اقامت دائم در ترکیه شهروند شوند.
با در نظر گرفتن شرایط جدید تابعیت ترکیه، فرزندی که از والدین خارجی در ترکیه به دنیا می آید، در صورتی که فرزند نتواند تابعیت کشور والدین خارجی خود را دریافت کند، می تواند تابعیت ترکیه را دریافت کند. هر سفارت یا کنسولگری در زمان ثبت نام نوزاد تازه متولد شده شرایط متفاوتی را ارائه خواهد داد.
متقاضیان باید به سفارت مربوطه خود رجوع نمایند تا برای ثبت نام تولد و گذرنامه ای که هزینه های پردازش مربوطه را دارد، درخواست دهند.
بعد از صدور گذرنامه و شناسنامه، والدین بایستی درخواست خود را جهت تکمیل فرم ها و پرداخت هزینه های لازم، برای اجازه اقامت نوزاد در مقر پلیس محلی در منطقه ارائه کنند. با این حال، کودکی که در بدو تولد تابعیت ترکیه را دریافت می کند، باید در اداره آمار ترکیه به ثبت برسد.
تابعیت مضاعف به این معنی است که فرد متقاضی از حق شهروندی بیش از دو کشور برخوردار می باشد. بعضی از کشورها مانند ایران، تابعیت دوم شهروندان خود را به رسمیت نمیشناسند و یکسری از کشورها نیز تنها به این شرط به افراد متقاضی حق شهروندی میدهند که تابعیت قبلی خود را ترک گفته باشند.
خوب است بدانید که کشور ترکیه ازجمله کشورهایی است که تابعیت مضاعف را به رسمیت میشناسد و آن را می پذیرد. به این معنی این است که اگر نوزادی از والدین ایرانی در خاک ترکیه متولد شود، این نوزاد میتواند به علاوه برخورداری از تابعیت و حق شهروندی کشور ایران، تابعیت و حق شهروندی کشور ترکیه را نیز دریافت نماید.
ممنون از همراهی شما عزیزان تا پایان محتوا اخذ اقامت ترکیه با تولد فرزند در وب سایت مهاجرتی ترامند.