بهترین راهکارهای جلوگیری از رد شدن درخواست اقامت ترکیه

در این محتوا از ترامند با ما همراه باشید تا مهم ترین دلایل رد شدن درخواست اقامت ترکیه، که طی تجربه شناخته شده اند را بررسی کنیم. قبل از هر چیزی خوب است بدانید که پر کردن فرم درخواست مجوز اقامت ترکیه به این معنا نمی باشد که در خواست شما پذیرفته شده است.
این درخواست ها به وسیله اداره مهاجرت ترکیه مورد ارزیابی قرار می گیرند و احتمال رد شدن درخواست اقامت ترکیه وجود دارد. بنا به دلایلی از جمله عمدم برخورداری از مدارک کافی یا تنها بخاطر عدم برخورداری از شرایط لازم.
مقاله اخذ اقامت ترکیه برای ایرانیان را در ترامند بخوانید.
علل رد شدن درخواست اقامت ترکیه
لغو یا تمدید نشدن مجدد اجازه اقامت می تواند علت های گوناگونی داشته باشد. بعضی از این علت ها به شرح زیر هستند:
- رعایت نکردن از شرایط وضع شده برای اجازه اقامت میتواند سبب به عدم دریافت اقامت شود.
- به کارگیری از اجازه اقامت برای هدفی غیر از آنچه که مجوز اقامت برای آن صادر شده است.
- متقاضی مبتلا به یکی از بیماری هایی باشد که این بیماری تهدیدی برای سلامت عمومی به حساب آید.
- برخوردار نبودن متقاضی از شرایط مالی معقول در طول مدت اقامت.
- نداشتن مجوز کار: بر اساس قوانین ترکیه، شهروندان خارجی بدون برخورداری از مجوز کار نمیتوانند در ترکیه مشغول به کار شوند. افرادی که بدون دریافت مجوز کار در ترکیه به فعالیت بپردازند، به طور معمول درخواست اقامتشان پذیرفته نمی شود.
- در صورتی که از بیمه درمانی معتبری که هزینه های درمانی متقاضی را در طول مدت اقامت او پرداخت کند، برخوردار نباشد.
- ارائه ندادن اطلاعات دقیق از آدرس محل سکونت در ترکیه.
- مناسب نبون درخواست برای نوع اجازه اقامتی متقاضی.
- سابقه دیپورتی، چنانچه شخص از سابقه دیپورتی برخوردار باشد، ممکن است که درخواست اقامت رد شود.
- درصورتیکه شخص بعد از مدت ۳ ماه حضور در ترکیه برای دریافت اقامت اقدام کند، احتمالا درخواستش مورد تایید قرار نخواهد گرفت. بسیار مهم است که در طول این مدت برای دریافت راندوو و اقامت به اقدام بپردازید.
- درصورتیکه اداره مهاجرت (Türk Göçmen Bürosu)متوجه شود مدارک ارائه شده از جانب متقاضی جعلی است، قطعا درخواست ایشان رد خواهد شد.
- در صورتی که قبلا به هر علتی اقامت متقاضی رد شده باشد، احتمال رد درخواست وجود خواهد داشت.
در صورت مورد تایید قرار نگرفتن در خواست شما توسط اداره مهاجرت و رد کردن آن، نامهای دریافت خواهید کرد که در آن مردودی درخواست شما ذکر شده است.
این نامه به معنی رد شدن درخواست اقامت ترکیه است، اما احتمال دارد به این معنی هم باشد که درخواست شما با مشکلی مواجه شده یا موردی است که به توضیح نیاز دارد. در صورتی که این پیام را دریافت کردید، در اولین زمان ممکن به اداره مهاجرت مراجعه کنید تا ببینید درخواست شما چه مشکلی دارد.
در صورت رد درخواست اقامت، متقاضی با تمام شدن تاریخ انقضای ویزا یا دوره معافیت ویزا (در صورت وجود)، باید ظرف مدت ۱۰ روز کشور را ترک نماید.
توجه داشته باشید برای متقاضیانی که در زمان مشخص شده از کشور خارج نشوند، جریمه ی مالی در نظر گرفته خواهد شد. ۶ ماه بعد از این تاریخ میتوانید به طور مجدد برای دریافت اقامت درخواست بدهید.
ترک کردن کشور ترکیه
اگر مجوز اقامت معتبر برخوردار هستید، می توانید تا پایان اعتبار آن در ترکیه بمانید. سپس باید ظرف ده روز بعد از به اتمام رسیدن این مجوز، کشور ترکیه را ترک کنید.
چنانچه مجوز اقامت شما منقضی شده باشد، باید طی مدت زمان ده روز پس از اطلاع از رد درخواست، ترکیه را ترک کنید.
شهروندان ایرانی این اجازه را دارند که تا ۹۰ روز در ترکیه بدون نیاز به ویزا اقامت داشته باشند. بر این اساس میتوانید تا مهلت زمانی مقرر (۹۰ روز)، در ترکیه بمانید.
در صورتیکه از حداکثر تعداد روزهایی که به شما اجازه حضور در ترکیه را می دهد، بیشتر شود، باید طی ده روز پس از اطلاع از رد شدن درخواست اقامت ترکیه، کشور ترکیه را ترک کنید.
اگر درخواست اقامت رد شود، متقاضی به مدت ۶۰ روز از زمان صدور نامه زمان در اختیار خواهد داشت تا مراحل قانونی را شروع کند. درصورتی که می خواهید به منظور تجدید نظر و درخواست مجدد اقدام کنید، باید شرایط زیر را در نظر داشته باشید:
- برخورداری متقاضی از محل سکونت، بیمه درمانی معتبر، توانایی مالی برای تامین هزینه های خود و …
- موظف بودن متقاضی به ارائه مدارک مورد نیاز برای درخواست مجوز اقامت در زمان تعیین شده.
- متقاضی در بازه زمانی مقرر برای اجازه اقامت اقدام کرده باشد.
اگر درخواست شما رد شده و می خواهید درخواست تجدید نظر ارائه کنید، بایستی فرم ارزیابی کمیسیون را که وکیلتان به شما می دهد، کامل نمایید.
توجه داشته باشید که در این فرم باید بنویسید چرا درخواست شما نباید رد میشد. متن نوشته شده را باید مترجم ترکی ترجمه کرده و آن را به اداره مهاجرت ارائه دهید.
نکات مهم جهت جلوگیری از رد شدن درخواست اقامت ترکیه
- شهروندان ایرانی برای مدت ۳ ماه میتوانند بدون نیاز به ویزا در ترکیه زندگی کنند. توجه داشته باشید در طول این مدت برای دریافت مجوز اقامت و کیملیک کارت اقدام نمایید.
- خوب است بدانید که با ارائه مدارک جعلی، درخواست مجوز اقامت قطعا رد خواهد شد.
- در نظر داشته باشید در تاریخ مشخص شده برای مصاحبه باید در اداره مهاجرت حاضر شوید، چون در غیر اینصورت درخواست شما رد خواهد شد.
- جهت کار کردن در ترکیه، باید مجوز کار داشته باشید. کار کردن به صورت غیرقانونی باعث می شود پروسه دریافت اقامت افراد با مشکل رو به رو شود.
- افرادی که از راه اجاره خانه در ترکیه برای دریافت اقامت اقدام میکنند، بعد از یکسال درخواست تمدید اقامتشان از این طریق احتمالا رد خواهد شد. بر این اساس توصیه می شود از شیوه های دیگری همچون سرمایهگذاری، ثبت شرکت، ازدواج و … اقدام نمایند.
- قبل از درخواست، تمامی مدارک لازم را فراهم نمایید. درصورتیکه شرایط لازم را نداشته باشید و مدارک لازم را ارائه نکنید، درخواست مجوز اقامتتان حتما رد خواهد شد.
- با توجه به اینکه شهروندان ایرانی آشنایی کامل با قوانین ترکیه ندارند و از طرفی به زبان ترکی هم تسلط ندارند، بهتر است در این فرایند از مشاوری آگاه و قابل اعتماد راهنمایی بخواهند.
از همراهی شما عزیزان تا پایان محتوا دلایل رد شدن درخواست اقامت ترکیه در سایت ترامند، متشکریم.