چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟

14 مهر 1401
0 دیدگاه
چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟

برای سرمایه گذاران ایرانی که در ترکیه سرمایه گذاری می کنند و یا قصد استارت سرمایه گذاری را دارند این سوال پیش می آید که چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟ در این مقاله از ترامند سرمایه گذاری در ترکیه به خصوص در حوزه بورس مورد بررسی قرار می گیرد.

پاسخ به سوال چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم

توجه داشته باشید خرید تنها راه سرمایه گذاری مطمئن در ترکیه، ملک در ترکیه نیست. شیوه های زیادی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد. یکی از این شیوه ها که می توان معرفی کرد، سرمایه گذاری در بورس ترکیه است.

اگر چه بورس اوراق بهادار استانبول در سال 1926 تاسیس شد و در سال 2013 با تلفیق بورس طلا و بورس معاملات مدت دار و آتی، بورس استانبول کار خود را گسترش داد.

منظوراز بازار سهام یا بورس چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به سوال پرتکرار “چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟ ” پاسخ بدهیم باید مطمئن شویم که اطلاعات کافی در زمینه بازار بورس دارید. اگر به اندازه کافی با این بازار آشنایی دارید می توانید به مطالعه ی موضوع بعدی مقاله بپردازید.

به بازارهای منظم و تحت نظارت، بورس اوراق بهادار  گفته می شود که در آن اوراق بهادار نظیر سهام، اوراق قرضه و صندوقهای سرمایه گذاری و کالاهای ارزشمند دیگری از جمله نفت، طلا و قهوه به خرید و فروش می رسند.

بورس ها پله هایی به حساب می آیند که در آن ابزارهای سرمایه گذاری نظیر کالاها یا اوراق بهادار مطابق با قوانین معین و با تطبیق خریداران و فروشندگان جا به جا می‌شود.

در اصل بازار بورس جایی است که سرمایه گذاران همه تلاششان این است از راه تغییر در معاملات کوتاه مدت و بلند مدت قیمت، به سود دست پیدا کنند.

اسناد ارزشمندی از قبیل سهام، اوراق قرضه، قبض و صندوق های سرمایه گذاری، در بورس اوراق بهادار معامله می شود. در بورس های تجاری فلزات ارزشمند مثل طلا، نقره، پلاتین، محصولات بخش انرژی از جمله نفت و گاز طبیعی، پارتیشن های ارزی، محصولات کشاورزی مثل قهوه، پنبه و گندم معامله صورت می گیرد.

 

چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم؟

شما باید آگاه باشید که شرایط سرمایه‌گذاری برای  افراد خارجی در بورس ترکیه فراهم نمی باشد؛ بدین معنا که ایرانیان نمی‌توانند همانگونه که در داخل ایران به بورس دسترسی آزاد دارند، در ترکیه هم به صورت فردی و شخصی، اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس کنند. اما برای برطرف کردن این مشکل راه‌حل‌هایی نیز وجود دارد.

اولین لازمه فعالیت در بورس، باز کردن حساب در ترکیه است. اغلب ایرانیانی که از اقامت دائم و یا شهروندی ترکیه برخوردار نیستند، قادر خواهند بود تا در بانک زراعت ترکیه، حساب باز کنند؛ در واقع، فعالیت در بورس ترکیه نیز به نوعی از راه همین بانک فراهم می باشد.

البته باید در نظر داشت که فعالیت در بورس این کشور، از راه های بانک های دیگر نیز امکان پذیر خواهد بود:

  •  امکان پذیر بودن معامله سهام در بورس ترکیه، از راه صندوق سرمایه‌گذاری بورس موجود در بانک‌ها.
  • اقدام کردن ایرانیان برای معامله در بورس از راه صندوق سرمایه‌گذاری بورس بانک زراعت.
  • واریز کردن مبلغ مورد نظر خود به این صندوق‌ها و مدیریت مبلغ شما به وسیله بانک.
  • سرمایه‌گذاری بانک از طرف شما در بورس و واریز کردن سود حاصل از آن به حساب شما.
  • فراهم نبودن شرایط معامله در بورس تا زمان دریافت نکردن شهروندی ترکیه.

مرحله افتتاح حساب برای پاسخ به چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم

نحوه افتتاح حساب جهت سرمایه گذاری در بورس ترکیه

اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ، باید قبل از هر اقدامی به سایت رسمی SPK رجوع کنید و به مشاهده لیست موسسات واسطه معتبر و بانک های دارای مجوز بپردازید.

در این مسیر  فاکتور هایی همچون خدمات کارگزاری، کارمزد معامله، نرخ کمیسیون و سایر هزینه ها و کسر خانه های کارگزاری مناسب ترین کارگزاری بورس ترکیه را برای خود ارزیابی کنید. در برگزیدن کارگزار بورس بسیار دقت داشته باشید، چرا که تمامی کارهایی که می تواند شما را به سود برساند، در دست کارگزار می باشد.

هنگامی که خودتان در شعبه کارگزاری که برگزیده بودید، به صورت حضوری مراجعه کردید و موافقت نامه چارچوب خدمات کارگزاری و فرم اطلاع رسان ریسک را مطالعه کنید و امضا کنید، سپس حساب سرمایه گذاری شما فعال خواهد شد.

بعد از انتقال پول به حساب خود، شرایط برای شما فراهم است که سفارشات خود را در سکوی سرمایه گذاری شرکت کارگزاری ذکر شده و تجارت در بورس کالا وارد نمایید.

چگونه در بورس کالای ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟

برای اینکه بتوانیم به پاسخ سوال “چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟” برسیم باید با بازار بورس کالای ترکیه نیز آشنایی داشته باشیم زیرا که یکی از راه های سرمایه گذاری در بورس ترکیه است.

سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار سفارشات خرید و فروش خود را از طریق سکوی معاملات آنلاین سرمایه گذاری ارائه شده توسط کارگزاری انجام می دهند و معاملات یا خرید و فروش زمانی انجام می شود که سفارشات به طور خودکار بر اساس مقدار و قیمت، مطابقت داشته باشند. برای ارسال سفارشات را می توان از طریق تلفن و فکس یا به صورت حضوری انجام داد.

جهت اینکه سفارش خرید منتقل شده توسط یک سرمایه گذار محقق شود، یک سفارش فروش برای تحقق این سفارش و در همان قیمت باید به بورس ارسال شود. اجرای سفارشات در بورس کالا به همخوانی تقاضا و عرضه بستگی دارد. بسته به ترجیح سرمایه گذار، عرضه ی سهام و سفارش های انجام نشده در پایان روز کنسل می شوند یا در انتظار خریدار خواهند ماند.

 

انواع بازارها در بورس استانبول

در بورس اوراق بهادار ترکیه انواع مختلفی از بازارها وجود دارند که می‌توان گفت همه آنها در یک دسته بندی اصلی سه‌تایی جای می گیرند:

  •  بازار سهام
  •  بازار بین‌المللی
  • بازار اوراق قرضه و اسناد

 

بازار سهام

از مهم ترین قسمت های مقاله “چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم ؟ ” این قسمت است که در آن می توانید به طور کلی و کاربردی با بازار سهام آشنا شوید.

آشنایی با بازار سهام ترکیه و سرمایه گذاری در بازار بورس

بازار ملی‌ National Market‌

 در این بازار شرکت‌هایی که موقعیت پذیرش در بورس را دارا بوده و از طرفی گردش معاملاتی بالایی داشته باشند، عضو می باشند.

بازار ملی ثانویه ‌Second National Market‌

این بازار نیز در جهت عملیات فراهم کردن سرمایه برای بنگاه‌های تجاری متوسط و کوچک مشغول به فعالیت می باشد. با در نظر گرفتن پتانسیل این نوع شرکت‌ها، برای آنها رشد صعودی قابل تصور است. ‌  

بازار اقتصاد جدید‌ New Economy Market‌

 این بازار به‌دنبال عملیات فاینانس شرکت‌های مربوط به فناوری اطلاعات از تولیدات چند رسانه‌ای گرفته تا کامپیوتر و سخت افزار و نرم افزار است.

بازار اقتصاد جدید‌، بازار ETF

 هدف از تاسیس آن، مبادله برگه‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

بازار شرکت‌های تحت نظر و مراقبت ‌watching list‌

 در این بازار اوراق بهادار شرکت‌هایی مورد مبادله قرار می‌گیرد که به دلایلی از طرف بورس نیاز به مراقبت و نظارت بیشتری دارند نظیر تخلفات احتمالی، عدم‌افشای کامل و به موقع، ارائه ناقص اطلاعات مربوط یا معاملات مشکوک.

این بازار ایجاد شده تا در جهت حفظ حقوق سهامداران فعالیت کند و معاملات این شرکت‌ها را از شرکت‌های عادی جداسازی کند، چون احتمال حذف این شرکت‌ها از لیست شرکت‌های بورسی وجود دارد.

بازار عمده فروشی

 در این بازار هر سهمی را که در بازار ملی یا بازار ملی ثانویه دادوستد نشود، مشاهده می کنیم. البته این بازار، در معامله سهام در حجم بالا فعالیت می‌کند. همینطور عرضه اولیه سهام به بورس هم از همین بازار صورت می‌گیرد مثل هنگامی که شرکت‌ها خصوصی‌سازی‌ شده و سهام آنها برای اولین بار به بورس می‌آید.

بازار کوپن حق تقدم‌ Rights Coupon Market‌

 از این بازار به منظور داد و ستد گواهینامه یا کوپن‌های حق تقدم که برای افزایش سرمایه به کار گرفته می‌شود.

از شما عزیزان که تا پایان محتوا چگونه در بورس ترکیه سرمایه گذاری کنیم، در سایت ترامند با ما همراه بودید، متشکریم.

ارسال دیدگاه