مهاجرت از طریق تخصص + بررسی 4 نوع ویزای کار ترکیه

مهاجرت از طریق تخصص به ترکیه، اخذ اقامت ترکیه ازطریق تخصص، روش های قانونی اخذ اجازه کار ترکیه و اخذ اقامت ترکیه از طریق تخصص از مواردی است که در این مقاله مورد بحث قرار می گیرد. زمانی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تخصص داشته باشید، لازم است به بررسی تمام جوانب این راه پرداخته و پاسخ سوالات زیر را بدانید.
- چه روش هایی برای مهاجرت به ترکیه از طریق تخصص در ترکیه وجود دارد؟
- چه تخصص هایی در ترکیه پر طرفدار هستند؟
- میزان درآمد فعالیت در هر تخصص چه مقدار است؟
- چرا برای مهاجرت از طریق تخصص به ترکیه اقدام کنیم؟
پاسخ به تمامی این سوالات در مقاله پیش رو بیان شده است، که توسط تیم Trendturnkey گردآوری و ارائه شده است. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید با مشاوران ترند ترنکی در تماس باشید.
مهاجرت از طریق تخصص به ترکیه با توجه به شرایط کنونی
مهاجرت از طریق تخصص به ترکیه به معنای این است که یک فرد در ترکیه اجازه انجام کار در حیطه تخصص خود دریافت کند. به طور کلی برای انتخاب یک کشور برای مهاجرت و کار، بررسی نرخ بیکاری در آن کشور اهمیت دارد. چرا که قبل از اقدام لازم است بدانیم چقدر کشور موردنظر نیازمند نیروی کار بین المللی است و تا چه اندازه تخصص شما در این کشور کاربرد و طرفدار دارد.
نرخ بیکاری در ترکیه در سال اخیر به 13.8 درصد رسیده و نشان دهنده کاهش این رقم به نسبت سایر سال هاست. وقتی نرخ بیکاری در یک کشوری رو به کاهش باشد، به این معنی است افرادی که تابعیت آن کشور را داشته باشند و بیکار باشند بسیار کم هستند و فرصت شغلی برای نیروی کار بین الملل بسیار است.
خبر خوش برای متقاضیان مهاجرت به ترکیه از راه تخصص، سیاست دولت ترکیه برای کاهش بیکاری به نرخ تک رقمی در سال 2021 است. بنابراین طبق توضیحات داده شده در خصوص نرخ بیکاری و استفاده از متخصصین بین المللی، این یک فرصت خیلی خوب برای ایرانیانی است که متقاضی مهاجرت به ترکیه از راه تخصص می باشند.
مدارک لازم جهت مهاجرت به ترکیه
مهاجرت از طریق تخصص و شرایط کار برای ایرانی ها
مهاجرت از طریق تخصص برای ایرانی ها بنا به دلایل مختلف می تواند راه مناسبی باشد، البته انتخاب راه درست از میان راه های مختلف اقامت ترکیه بسیار به شرایط و اهداف شخصی هر فرد متقاضی ارتباط دارد. یکی از موضوعات مهم برای انتخاب مقصد جهت کار بررسی شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم در آن کشور است. زیرا هنگامی فرد قصد اخذ اقامت ترکیه از راه تخصص را دارد، باید به فکر زندگی و معیار های یک زندگی خوب و مورد پذیرش هم باشد. در نتیجه در ابتدا باید بدانیم کشور ترکیه چه ویژگی هایی دارد و شرایط مهاجرت ترکیه از طریق تخصص و کار درترکیه چگونه است؟
کشور ترکیه با وسعت 783356 کیلومتر مربع یک کشور میان قاره ای است و پل ارتباطی مهمی بین آسیا و اروپا محسوب می شود. این کشور در همسایگی عراق، آذربایجان، گرجستان، سوریه، عراق و ایران قرار دارد. اکثر مردم ترک هستند و در بعضی مناطق مردمان کرد دارد. فرهنگ وآداب و رسوم ترک های ترکیه شباهت های بسیاری به ایرانیان دارد. از تعارف و چانه زنی در هنگام خرید گرفته تا معاشرت و دورهمی های روزانه و عصرانه که در بعضی مناطق ترکیه به وفور دیده می شود.
ترکیه از لحاظ آب وهوایی در مناطق مختلف باهم متفاوت است. در قسمت های غرب، شمال و جنوب دارای مناطق ساحلی و با آب و هوای مدیترانه ای است. بیشتر شهرهای ترکیه شهرهایی زیبا با طبیعت بکر و چشم نواز می باشند که با توجه به جاذبه های تفریحی، تاریخی و گردشگری بسیار موقعیت های مناسبی برای کار، زندگی و سرمایه گذاری محسوب می شوند.
شرایط اقتصادی ترکیه در حال حاضر با رکود و بحران مواجه است. اما دولت ترکیه در حال اجرای سیاست های مختلف اقتصادی برای رشد و گسترش رونق اقتصادی ترکیه است. به همین علت شرایط مختلف و مناسبی برای مهاجران از جمله متقاضیان مهاجرت از راه تخصص در ترکیه و کار و اقامت از طریق سرمایه گذاری و خرید ملک گذاشته تا منجر به ورود متخصصین بییشتر به خاک ترکیه و بهتر شدن شرایط اقتصادی شوند.
مهاجرت ترکیه از طریق تخصص و پیش نیاز های اخذ اقامت از طریق تخصص
مهاجرت ترکیه از طریق تخصص نیازمند یک سری اقدامات از طرف متقاضی کار و کارفرما می باشد. در درجه اول فرد متقاضی کار باید یک پیشنهاد کار از طرف یک شرکت در ترکیه داشته باشد . در این حالت اگر فرد متقاضی کار تخصص کافی و مورد تایید وزارت کار و رفاه ترکیه را داشته باشد ، کارفرما می تواند برای او در خواست اجازه کار از وزارت کار کرده و در صورت توافق اقامت یک ساله دریافت کند .
نکته مهمی که در پذیرش اتباع خارجی برای کار در ترکیه وجود دارد این است که هیچ تبعه ی ترکی در آن تخصص مورد نیاز بیکار نباشد. یعنی در ترکیه اولویت کار با تابعین ترکیه می باشد. در صورتی از نیروی کار خارجی در آن تخصص استفاده می شود که هیچ متخصصی با تابعیت ترکیه بیکار نباشد.
مهاجرت ترکیه از طریق تخصص و انواع آن
اقامت ترکیه از طریق تخصص روش های مختلفی دارد که بسته به تخصص و مدت زمان حضور متقاضی در 4 دسته ی مختلف قرار می گیرد. طبق قانون 4817 در ترکیه مجوز های کار شامل ویزای کار دائم، ویزای کار محدود، ویزای کار مستقل و ویزای کار کارت فیروزه ای می شود. براساس این قانون خارجی ها می توانند با توجه به شرایط مورد نیاز خود برای اقامت ترکیه به صورت دائم یا موقت اقدامات لازم را به انجام برسانند.
در این مقاله به بررسی انواع ویزای کار ترکیه می پردازیم:
1. ویزای کار دائم
ویزای کار دائم به این صورت است که در بعضی شرایط دولت ترکیه متفاوت از شروط دیگر به تبعه ی خارجی اجازه کار می دهد و این در صورتی است که فرد هشت سال در ترکیه اقامت و شغل داشته باشد. آن وقت دولت بدون محدودیت جغرافیایی و بدون در نظر گیری شرایط اشتغال در ترکیه مجوز کار صادر خواهد کرد. همچنین خارجیانی که 5 سال بی وفقه در ترکیه اقامت داشته باشند، مجوز کار برایشان صادر خواهد شد. این به شرطی است در این مدت پیش هیچ کارفرمایی مشغول به کار نباشند.
2. ویزای کار محدود
بعد از در نظرگیری چندین فاکتور اقتصادی و جمعیتی بازار کار ترکیه از طرف اداره کار ترکیه که بالاتر در خصوص آن صحبت کردیم، به افرادی که حق کار در ترکیه داشته باشند ویزای کار به مدت یک سال اعطا می شود. یعنی فرد متقاضی یک سال می تواند برای یک کارفرما کار کند. پس از پایان دوره یک ساله، فرد می تواند ویزای کار را تا دوسال دیگر تمدید کند و این در صورتی است که همچنان با همان کارفرما مشغول به کار باشد. این تمدید ویزا تا حداکثر سه سال دیگر برای کار با همان کارفرما می تواند ادامه پیدا کند.
3. ویزای کار مستقل
ویزای کار مستقل در خصوص خارجی هایی است که در ترکیه حداقل 5 سال بی وفقه اقامت داشته و در این 5 سال به طور مستقل برای خود کار کرده باشند. طبق سیاست بین المللی نیروی کار در ترکیه به این افراد ویزای کار مستقل اعطا می شود. این نوع ویزا شامل سهامداران شرکت های کوچک، اعضای هیات مدیره و سهام داران شرکت و مدیران شرکت های کوماندیت هم می شود و موظف هستند برای ادامه فعالیت ویزای کار مستقل ترکیه را اخذ نمایند.
4. ویزای کارت فیروزه ای
ویزای کارت فیروزه ای نوعی مجوز کار نامحدود در ترکیه است که به توصیه شورای بین المللی نیروی کار با درنظر گیری بعضی از موارد به خارجی ها اعطا می شود. مواری چون سطح تحصیلات متقاضی، تجربه ی تخصصی آن ها، فعالیت های موثر آن ها در راستای علم و فناری و سرمایه گذاری در ترکیه، در اعطای این ویزا موثر است. به همسر، فرزندان فردی که ویزای کارت فیروزه ای داشته باشند هم کارتی اعطا می شود که نشان دهده ی نسبت ایشان با متقاضی است و اجازه اقامت در ترکیه نیز دارند. ویزای کار کارت فیروزه ای ابتدا سه ساله می باشد که برای تمدید باید در مدت 180 روز قبل از تاریخ انقضا تمدید شود.
مهاجرت ترکیه از طریق تخصص و بررسی مشاغل مختلف از نظر میزان درآمد
ترکیه اگرچه یک کشور درحال توسعه و با موقعیت استراتژیک بسیار خوب است اما به دلیل بحران های ارزی با کندی در رشد و توسعه مواجه شده است. البته با توجه به برنامه های طراحی شده از طرف دولت ترکیه، درحال بهبود و تلاش برای خروج از وضعیت بحران می باشد. به عنوان یک خارجی که ترک نیستید و به دنبال استخدام درترکیه هستید باید در انتخاب شغل دقت کافی داشته باشید تا دچار محدودیت های دولتی نباشند. برای اطلاع بیشتر و جزییات بیشتر از مشاغل مورد نیاز و بدون محدودیت در ترکیه به این مقاله که در مورد بهترین مشاغل در ترکیه است مراجعه نمایید.
درآمد مشاغل مختلف در ترکیه به شرح زیر است:
- اورولوژیست 31,439 لیر
- طب اطفال 27,197 لیر
- متخصص مغز و اعصاب 25,056 لیر
- پزشک – بیماری عفونی 23,159 لیر
- مدیر اجرایی 21,516لیر
- پزشک – پزشکی تخصصی 20,125لیر
- چشم پزشک 18,600 لیر
- مدیر مالی 17,636 لیر
- معاون رئیس جمهور 16,698 لیر
- مدیر بانکداری بین المللی 16,181 لیر
- مهندس هسته ای 15,500 لیر
- رئیس کالج 15,301 لیر
- رئیس استراتژی 15,034 لیر
- مدیریت زنجیره تامین 14,873 لیر
- مدیر فروش منطقه 14,683 لیر
- قاضی دادگستری اداری 14,468 لیر
- معاون مدیر 14,358 لیر
- مدیر کل 14,275 لیر
- مدیر خدمات اضطراری 14,164 لیر
- مدیر مرکز خرید 14,039 لیر
- رهبر فنی جهانی 13,971 لیر
- مدیر توسعه منابع مالی 13,878 لیر
- زیست شناس 13,773 لیر
- رئیس سرمایه گذاری 13,723 لیر
- مدیر اجرایی 13,643 لیر
- مدیر توزیع 13,522لیر
- مدیر هتل 13,433 لیر
- قاضی دادستان 13,332 لیر
- مدیر ارتباطات 13,207 لیر
- رئیس دفتر مرکزی 13,131 لیر
- دانشمند پزشکی 13,065 لیر
- مدیریت حساب مشتری 12,996 لیر
- مدیریت زنجیره تامین 12,912 لیر
- رئیس دانشکده 12,820 لیر
- رئیس منابع انسانی 12,674 لیر
- مدیر محصول 12,617 لیر
- ریاضیدان 12,567 لیر
- مدیر ATM 12,462 لیر
- مدیر طراحی چند رسانه ای 12,390لیر
- مدیر شبکه و زیرساخت 12,310 لیر
- R/D مدیر 12,224 لیر
- مدیر خدمات توانبخشی 12,134 لیر
- توزیع اجرایی 12,048 لیر
- مدیر کل وابسته 11,944 لیر
- تحلیلگر 11,862 لیر
- تحلیل گر ریسک اعتبار 11,793 لیر
- مدیر بازاریابی تجاری 11,707 لیر
- مشاور واردات و صادرات 11,650 لیر
- مدیر خدمات تحویل خدمات مخابراتی 11,527 لیر
- مدیر فروش تجارت الکترونیک 11,476 لیر
- تحلیلگر انرژی 11,410 لیر
- نظارت بر مشاور 11,356 لیر
- روزنامه نگار 11,207 لیر
- معاون مدیر پروژه 11,160 لیر
- مدیر خدمات مدیریت 11,117 لیر
- معلم حقوقی 11,083 لیر
- مدیر بخش وام 11,025 لیر
- تضمین کیفیت هواپیما 10,978 لیر
- مدیررستوران 10,952 لیر
- مدیر پرستاران 10,913 لیر
- خدمات مراقبت از بیمار 10,881 لیر
- مدیر آموزش و توسعه 10,835 لیر
- مدیر گزارش مالی 10,812 لیر
- مدیر فنی 10,783 لیر
- مدیر برنامه ریزی مهندسی 10,748 لیر
- مدیر تدارکات 10,689 لیر
بهترین مشاغل ترکیه در سال ۲۰۲۰
مهاجرت به ترکیه از طریق تخصص و از هر روش دیگری در ترکیه مراحلی برای گذراندن دارد که لازم است قبل از اقدام از آن ها آگاهی لازم را داشته باشید. اول از همه لازم است مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار را بدانیم. بخشی از این مدارک شامل موارد زیر است:
- اصل پاسپورت
- کپی از تمام صفحات پاسپورت
- 4 قطعه عکس پاسپورتی
- اصل و کپی مجوز در یافت شده از اداره کار ترکیه
پس از آماده سازی مدارک باید آن ها را برای وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارسال کنید تا بررسی های لازمه صورت پذیرد. البته کلیه مدارک را باید به سفارت ترکیه در محل اصلی اقامت خود تحویل دهید تا آنها به وزارت کار ترکیه ارسال نمایند. کل پروسه اخذ ویزای کاری 90 روز به طول می انجامد. اگر شما واجد شرایط کار در ترکیه باشید، دو روش درخواست ویزای کار دارید. یکی به روش آنلاین و دومی به روش ارسال یک فرم مدون می باشد. بعد از ارسال باید منتظر پاسخ از سمت دولت ترکیه باشید و بعد از دریافت پاسخ فقط 30 روز مهلت دارید تا درخواست اجازه اقامت در ترکیه را انجام دهید.
چگونه در ترکیه کار پیدا کنیم؟
بهتر است قبل از اقدام برای اخذ ویزای کار به بررسی موارد لازم برای یافتن شغل مناسب خود بپردازید. مثلا طبق قوانین استخدامی ترکیه داشتن مهارت هایی چون زبان انگلیسی برای نیروی کار بین الملل ضرورت دارد. این مهارت برای انجام هر کاری حتی کار در محیط هایی چون رستوران، کارواش، کارگری و … لازم است. تحصیلات آکادمیک و مدارکی که نشان دهنده ی مهارت های لازم برای شغل مورد نظر شماست، برای اخذ ویزای اقامت از راه تخصص لازم است. اما در پاسخ به اینکه چگونه در ترکیه کار پیدا کنیم، باید بگوییم موسسات کاریابی و روزنامه های کاریابی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا از مشکلات پیدا کردن کار به طور مستقل رها شوید.
در زیر نام موسسات کاریابی معتبر ترکیه ارائه شده است :
- Eleman
- Kariyer
- Elemanonline
- Secretcv
- Yenibiris
جمع بندی
دانستیم که مهاجرت از راه تخصص یکی از راه های اقامت ترکیه است. در این روش تخصص هر فرد متقاضی و مدت سال های حضور یا عدم حضور او در ترکیه اهمیت بسیاری دارد. در بعضی از شرایط متقاضی می تواند همراه هم داشته باشد و برای آنها اخذ اقامت ترکیه کند. همچنین بررسی نوع شغل و میزان درآمد سالانه از دیگر باید های این مسیر می باشد که لازم است به بررسی آن پرداخته شود. برای مهاجرت به ترکیه از طریق تخصص انواع مختلفی بر اساس مدت زمان حضور در ترکیه ارائه شد که هر فرد متقاضی با توجه به شرایط و اهداف خود از مهاجرت با کمک مشاوران مجرب ترندترنکی می تواند انتخاب نماید.
وب سایت ترامند ، انجام امور مهاجرتی ترکیه