شرایط تحصیل در ترکیه چیست ؟ بررسی 2 نوع دوره تحصیلی ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه چیست؟ بررسی تمام شرایط آن برای ایرانیان
تحصیل در ترکیه و شرایط آن برای ایرانیان از موضوعات بسیار مهم برای تمام کسانی است که قصد تحصیل در خارج از ایران را دارند .
اینکه با تحصیل در این کشور می توانید اقامت بگیرید یا نه و یا چه مقدار وقت و هزینه باید صرف این کار کنید در این مقاله به طور کامل مورد بررسی قرار م یگیرد . لطفا تمامی بخش های مقاله را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید با شناخت درستی از شرایط تحصیل در ترکیه و دانشگاه های آن به انتخاب بپردازید.
در نظر داشته باشید با توجه به شرایط کنونی ایران و اقتصاد حاکم بر اینجا تصمیم گیری برای مهاجرت یک امر کاملا شخصی بوده و در نظر گیری شرایط هر فرد در انتخاب های او امری ضروری می باشد .
شرایط تحصیل در ترکیه و بررسی شرایط عمومی
تحصیل در ترکیه بخاطر شرایط و قوانینی که درکشور ترکیه حاکم است ،یک راه برای تجربه زندگی در این کشور نیز می باشد.
اما بهتر است قبل از ورود به بحث شرایط ویژه تحصیل در ترکیه اصلا بدانیم این کشور چه ویژگی و امتیازاتی برای تحصیل و زندگی دارد .
زیرا شرایط فرهنگی ،اقتصادی و سیاسی یک کشور بیگانه می تواند در بسیاری از اقدامات یک مهاجر در آن کشور اثر گذار باشد.
بنابراین به یک نگاه کلی در خصوص ویژگی های کشور ترکیه می پردازیم.
ترکیه چگونه کشوری است ؟
ترکیه کشور دوست و همسایه ی ایران با وسعتی در حدود ۷۸۳٬۵۶۲ کیلومتر مربع می باشد.
این کشور با وجود قرارگیری در همسایگی کشور های اروپایی و رفت وآمد های بسیار با اروپایی ها ،از لحاظ فرهنگی شباهت های بسیاری با کشور ایران دارد .
ترکیه موقعیت های تجاری ،تحصیلی و فرهنگی بسیاری دارد که با توجه به قوانین تعیین شده از طرف دولت ترکیه می تواند راهی برای اخذ اقامت در این کشور باشد .
افراد چه قصد زندگی در این کشور به طور موقت دارند و چه هدف اقامت دائم در این کشور را داشته باشند ، می توانند از این شرایط استفاده کنند.
جاذبه های گردشگری ،مراکز معتبر آموزشی ،موقعیت جغرافیای این کشور و همسایگی با ایران و عدم نیاز به اخذ ویزا جهت ورود به خاک ترکیه ، از جمله مواردی است که باعث شده ایرانیان توجه ویژه ای به زندگی و تحصیل در ترکیه داشته باشند.
ویزای تحصیلی و شرایط آن
تحصیل در ترکیه مثل هر کشور بیگانه ای نیازمند اخذ ویزای تحصیلی است .ترکیه یک کشور اوراسیایی است و به دلیل دارابودن توافق نامه حذف روادید بین ایران و ترکیه اجازه ورود به خاک خود را به ایرانیان بدون نیاز به ویزا داده است .
اما ایرانیانی که بدون اخذ ویزا وارد خاک این کشور می شوند، فقط اجازه اقامت 90 روزه را دارند و حق کار یا تحصیل نخواهند داشت.
در نتیجه برای تحصیل و پذیرش در مراکز آموزشی در هر مقطع ،اخذ ویزای تحصیلی ضروری است .
جهت اقدام به تحصیل در ترکیه لازم است به این سوالات فکر کنید و برای یافتن پاسخ آن ها می توانید از مشاوران مجرب تیم ترند ترنکی نیز مشورت بگیرید.
- دانشگاه های ترکیه چقدر معتبر هستند؟
- هزینه های تحصیل و زندگی با شرایط اکنون شما سازگاری دارند؟
- تصمیم تحصیل در این کشور تا چه اندازه صحیح است؟
شرایط تحصیل در ترکیه و ویزای همراه
اخذ ویزای همراه برای تحصیل در ترکیه یکی دغدغه های متقاضیان تحصیل در این کشور و پر مخاطب ترین راه برای اخذ اقامت ترکیه است .
با توجه به وجود مراکز علمی معتبر و شرایطی چون ارائه بورسیه تحصیلی برای متقاضیان دانشگاه های بین المللی ،توجه بسیاری از افراد را به مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای تحصیلی و جلب نموده است.
متقاضیان علاوه بر اینکه با کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه و یادگیری زبان ترکی و کسب حداقل نمره مجاز برای اخذ ویزای تحصیلی برای خود،برای خانواده خود نیز می توانند ویزای همراه اخذ نمایند .با اخذ ویزای همراه ،خانواده می توانند در ترکیه اقامت داشته باشند.
اما این اقامت به مدت سه ماه و با ویزای توریستی امکان دارد . در صورتی که خانواده فرد متقاضی قصد اقامت طولانی مدت در این کشور را داشته باشند ،باید اقدامات ضروری و لازم برای دریافت اقامت ترکیه را انجام دهند.
مجوز اقامت همراه در ترکیه به همسر و فرزندان زیر 18 سال و یا فرزندان غیر مستقل بالای 18 سال تعلق می گیرد که مدت اعتبار آن حداکثر 24 ماه می باشد.
شرایط تحصیل در ترکیه و انواع آن
تحصیل در ترکیه با توجه به قوانین تعیین شده از طرف دولت ترکیه شامل دوره ها و سطوح مختلفی است . طبق قانونی که در سال 2012 تصویب شد ،تحصیلات به مدت دوازده سال در ترکیه اجباری گردید .این دوازده سال شامل سه دوره 4 ساله ابتدایی،دبیرستان و متوسطه می باشد .
وجه تمایز این دوره ها در اجباری یا اختیاری بودن و مباحثی است که آموزش داده می شود و تعداد سال هایی است که به طول می انجامند . در زیر به بررسی هریک از این مقاطع و دوره ها به تفصیل می پردازیم.
1. دوره تحصیلی اختیاری
دوره اختیاری تحصیل در ترکیه برای تحصیل کودکان 3 الی 5 سال در نظر گرفته شده است .در این دوره که گذراندن آن از نظر دولت ترکیه کاملا اختیاری است، به آماده سازی کودکان برای تحصیل اجباری پرداخته می شود.
رشد جسمی و ذهنی و حسی کودکان ،کسب عادت های خوب ،ایجاد فضای رشد مشترک برای کودکانی که در شرایط نامناسب زندگی می کنند و اطمینان از صحبت به زبان ترکی است . زیرا در مدارس ترکیه زبان اول و رسمی زبان ترکی می باشد.
2. تحصیلی اجباری
دوره اجباری تحصیل در ترکیه شامل سه دوره ی 4 ساله می باشد که از 5 تا 9 و 9 تا 12 سالگی آن را می گذرانند.
دوره چهار ساله اول دوره ابتدایی و چهار سال دوم ،دوره متوسطه است . هدف از گذراندن این دوره این است که دانش آموزان مهارت های لازم و عادات مناسب برای تبدیل شدن به یک شهروند خوب را کسب کنند و به طور موازی برای سطوح بعدی تحصیلات آماده شوند.
بعد از گذراندن این 8 سال با موفقیت دانش آموز اجازه ورود به دوره ی دبیرستان را پیدا می کند .
در دوره چهارساله سوم آموزش ها با هدف شناسایی مشکلات فردی و اجتماعی ،کشف راه حل ،افرایش آگاهی در ایجاد توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور و آماده سازی دانش آموزان برای آموزش عالی ، حرفه و زندگی و تجارت متناسب با توانایی و علاقمندی های ایشان می باشد.
مدارس در ترکیه
در سه دسته ی دولتی ، بین المللی و خصوصی قرار می گیرند . تحصیل در مدارس دولتی ترکیه رایگان و به زبان ترکی می باشد و از سال چهارم زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم آموزش داده می شود .
در مدارس بین المللی و خصوصی آموزش به زبان انگلیسی است و سطح کیفیت آموزش هم معمولا نسبت به مدارس دولتی بالاتر است.
هزینه سالانه تحصیل در این مدارس بستگی به امکانات و مقطع تحصیلی دارد که در مدارس خصوصی و غیر انتفاعی بین15 هزار تا 40 هزار و در مدراس بین المللی 30 الی100 هزار لیر می باشد.
در زیر لیستی از مدارس معتبر ترکیه ارائه شده است .
- مدرسه بین المللی استانبول
- مدرسه بین المللی Istanbul International Community School
- مدرسه بین المللی کیستون
- مدرسه بین المللی Özel Izmir Amerikan Koleji (ACI)
- مدرسه بین المللی یاس
- مدرسه بین المللی آمریکایی Üsküdar Amerikan Lisesi – Üsküdar American High School
- مدرسه بین المللی علوم و فناوری اجزاری استانبول
- مدرسه بین المللی MEF International School
- مدرسه بین المللی International Pre-school and Kindergarten
تحصیل در مقطع کارشناسی
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی دانستن بعضی از موارد ضرورت دارد .مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه در یک دوره چهارساله می باشد که این موضوع در مورد رشته ی پزشکی مثل ایران متفاوت است .تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه در یک دوره شش ساله به طول می انجامد .
شرط ورود به دانشگاه برای مقطع کارشناسی، پذیرش در آزمون هایی که از طرف دانشگاه ها برگزار می شود.
البته قبل از پذیرش در این آزمون ها ،دارا بودن مدرک دیپلم دوازده ساله الزامی است .نمره آیلتس مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه 5 الی6.5 می باشد که بسته به نوع دانشگاه و رشته ی مورد نظر این نمره متغیر است.
پرطرفدارترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه رشته های زیر می باشند:
- مهندسی
- معماری
- هنر
- رسانه
- روزنامه نگاری
- مدیریت
- اقتصاد و حسابداری
- علوم اجتماعی
- علوم طبیعی
- پزشکی
- دندانپزشکی
شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل کیفیت سیستم آموزشی و مطابق بودن آن با سیستم آموزشی آمریکا ، متقاضیان زیادی دارد .
همچنین هزینه مناسب زندگی در این کشور و وجود آرشیو های معتبر و ارزشمند برای امور تحقیقاتی در این دانشگاه ها ، از دیگر دلایل بالا بودن تقاضا برای تحصیل در ترکیه در این مقطع می باشد.
شرط لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد علاوه بر گذراندن سطوح قبلی پذیرش در آزمون مرتبط با دانشگاه مدنظر شماست .
زبان تحصیل در این دانشگاه ترکی و انگلیسی است. لازمه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان ارائه مدرک های معتبر مهارت های زبان انگلیسی است .
لازم به ذکر است هزینه تحصیل به زبان انگلیسی بیشتر از تحصیل به زبان ترکی است.
پیشنهاد های ویژه خرید ملک را از دست ندهید !
شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری
تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری طبق یک فرایند کاملا ساختار یافته و ارزیابی شده اتفاق می افتد .
کلا مدارک تحصیلی ترکیه فرایند بولونیا را دنبال می کنند و دوره های دکتری در ترکیه شباهت بسیاری به دکترای اروپا دارد. یک علت مهم این امر این است که ترکیه نامزد اتحادیه اروپا است .
محتواهای آموزشی در دکترا بستگی به دانشگاه ها و برنامه های مرتبط با آن مرکز دارد .
ولی در مجموع دوره دکتری در ترکیه طی یک روند کاملا بررسی شده می باشد و شامل چندین دوره سمینار و امتحان و 240 واحد ECTS می باشد.
دکترا در ترکیه 3 الی 4 سال به طول می انجامد .
تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه رایگان نمی باشد.
اما می توان گفت به نسبت کیفیت و شرایط زندگی مقرون به صرفه است .
برای تقاضای تحصیل دکتری در ترکیه باید با دفتر بین المللی دانشگاه مورد نظر خود ارتباط برقرار کنید. لازم است بدانید در هنگام تحصیل علاوه بر شهریه دانشگاه در نظرگیری هزینه های زندگی در این کشور نیز ضرورت دارد . چرا که برخلاف در دو سطح قبلی ، دانشجویان درهنگام تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه ،اجازه کار ندارند.
دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه
برای تحصیل در ترکیه و هر کشور خارجی دیگر لازم است از اعتبار و مورد تایید بودن دانشگاه مورد نظر برای اپلای اطمینان حاصل کنید.
از این رو تیم ترند ترنکی به عنوان یک منبع معتبر جهت مشاوره برای تحصیل در ترکیه به بررسی تعدادی ازین دانشگاه ها پرداخت.دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ترکیه در سه دسته ممتاز ، خوب و متوسط قرار می گیرند که در زیر لیستی این دانشگاه ها با دسته بندی ارائه شده است .
دانشگاه های گروه ممتاز
- Bogazici University
- Bilkent University
و دانشگاه های گروه خوب
- Istanbul University
- Gazi Universitesi
- Sabanci University
- KOC University
- Istanbul Technical University
- Hacettepe University
- Middle East Technical University
دانشگاه های گروه متوسط
- Ege Universitesi
- Marmara Universitesi
- Anadolu University
- Ankara University
- Yildiz Technical University
- Dokuz Eylul Universitesi
- Cukurova Universites
تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه به عنوان یکی از رشته های پر طرفدار با آینده شغلی عالی ، متقاضیان زیادی از میان ایرانیان دارد .
تا اینجا در مورد شرایط تحصیل در ترکیه صحبت کردیم و در این قسمت قصد داریم در مورد تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های ترکیه توضیح دهیم .
رشته پزشکی در یک دوره 6 ساله در دانشگاه تدریس شده و به دو زبان ترکی و انگلیسی می باشد .
برای قبولی در رشته پزشکی ابتدا لازم است مانند تمامی رشته های در آزمون ورودی دانشگاه نمره قبولی اخذ نمایید .
برای قبولی در دانشگاه دولتی باید آزمون YOS و دانشگاه های خصوصی آزمون SAT را گذرانده و نمره قبولی را اخذ نمایید .
تجربه نشان داده ایرانیان از پس آزمون یوس که به مراتب سخت تر از آزمون اس ای تی بوده ، به راحتی برآمده اند و جای هیچ نگرانی برای قبولی در آن ها نیست .
قبولی در رشته پزشکی در ایران بخاطر شرایط کنکور و تحصیل برای بسیاری از محصلان تبدیل به یک هدف سخت شده است.
هزینه تحصیل در دانشگاه دولتی پایین تر و پذیرش در آن ها به مراتب سخت تر است و این موضوع همانند ایران می باشد .
همانگونه که تحصیل در دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد ایران نسبت به دانشگاه های دولتی راحت تر و پر هزینه تر از دانشگاه های دولتی بوده در ترکیه نیز به همین شکل می باشد .
تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه چیزی در حدود 240 الی1500 دلار و در دانشگاه های خصوصی 10 الی25 هزار دلار می باشد .
شرایط تحصیل در ترکیه و هزینه های مربوط به آن
هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار مناسب است و این در حالتی است که این دانشگاه ها از کیفیت آموزشی خوبی برخوردار هستند .
مثلا شهریه سالانه در دانشگاه های دولتی پایین تر از دانشگاه های غیر دولتی ترکیه می باشد.
البته هر ساله تغییرات کوچکی در نرخ شهریه این دانشگاه ها اعمال می شود که در زمان ثبت نام در مرکز مورد نظر اطلاعات دقیق شهریه و شرایط آن در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
دولت ترکیه در سال 2020 سیاست های بسیاری را در جهت ارتقای دانشگاه های خود اعمال کرد .
همچنین این کشور پذیرای ملیت های مختلف است که این خود به امتیاز راه ارتباطی بودن بین شرق و غرب را به ترکیه افزوده است.
میانگین هزینه تحصیل در ترکیه 500 دلار است . هزینه سالانه تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی 600 تا 1500 دلار ، هزینه سالانه تحصیل به زبان ترکی 240 تا 730 دلار می باشد.
شهریه دانشگاه دولتی آنکارا
- رشته پزشکی 2134 لیر
- رشته ی حقوق در دوره کارشناسی ۱۰۲۷ لیر ، برای کارشناسی ارشد و دکتری ۱۰۲۰ لیر
- رشته ی مهندسی در دوره ی کارشناسی ۱۵۲۹ لیر، برای کارشناسی ارشد و دکتری ۱۳۵۹ لیر
شهریه دانشگاه خصوصی استانبول بیلگی
- تحصیل رشته پزشکی 20950 لیر
- رشته حقوق در مقطع کارشناسی 26000 لیر ، کارشناسی ارشد و دکترا 19400 لیر
- رشته ی معماری برای دوره ی کارشناسی ۲۶۸۵۰ لیر، برای کارشناسی ارشد ودکتری ۲۵۵۰۰ لیر
- ادبیات در دوره کارشناسی 1281 لیر ، کارشناسی ارشد و دکتر 1015 لیر
آزمون یوس
آزمون یوس یک آزمون بین المللی برای ورود به دانشگاه های ترکیه می باشد که هر ساله در زمان مشخصی برگزار می شود .
این آزمون به دو زبان انگلیسی و ترکی بوده که با توجه به انتخاب متقاضی در زمان ثبت نام برای او برگزار می شود .
اگر متقاضی تحصیل در ترکیه هستید ، خبرخوب در مورد آزمون سطح پایین سختی آن می باشد . می توان گفت آزمون یوس نسبتا راحت بوده و اکثر افراد که دیپلم دبیرستان را داشته باشند در آن قبول می شوند و این شرایط صرفا در ترکیه نیست .
بلکه به خاطر استاندارد بالای این آزمون در هر کشوری به همین صورت خواهد بود.شما می توانید آزمون یوس را حتی در ایران هم بگذرانید و قبول شوید .
مطمئن باشید از لحاظ استاندارد و سختی هیچ فرقی با سایر کشور ها حتی ترکیه نخواهد داشت و کاملا برابری می کند .
زمان دقیق ثبت نام و اعلام نتیجه هم در مورد هر دانشگاه با دیگری متفاوت است اما به طور کلی در ماه بهمن برگزار شده و اعلام نتایج هم بین 2 هفته الی 2 ماه پس
از برگزاری آزمون متغیر می باشد .
هزینه های مربوط به زندگی در هنگام تحصیل
تحصیل در ترکیه تنها دغدغه ی متقاضیان تحصیل در ترکیه نیست . بلکه در نظرگیری هزینه زندگی در این کشور نیز لازم است . هزینه اسکان و تغذیه ارتباط زیادی به شهر محل تحصیل و نوع دانشگاه انتخابی شما دارد .
برای مثال بعضی از دانشگاه ها امکاناتی چون خوابگاه دانشجویی در اختیار دانشجویان می گذارند که از کیفیت نسبی برای اسکان برخوردار هستند و شاید هزینه کمتری نیز نسبت به سایر محل های اسکان موجود داشته باشند .اما به طورکلی هزینه اقامت در ترکیه در حدود دو درصد بیشتر از کشور ایران است و این یک آمار کلی است . مثلا شهر استانبول به طرز چشمگیر و قابل توجهی نسبت به تهران گران تر است و این تفاوت چیزی در حدود 95 درصد است .
تحصیل در ترکیه و کار حین تحصیل
کارحین تحصیل در ترکیه با توجه به نرخ تورم 13 درصد در ترکیه و هزینه های گفته شده از موضوعات قابل توجه برای دانشجویان به خصوص مهاجران ترکیه است .
طبق قوانین جدید دانشجویان خارجی که متقاضی کار حین تحصیل هستند فقط در دو مقطع ارشد و دکترا در صورتی که مجوز مربوط به کار در هنگام تحصیل را اخذ کرده باشند
مجاز به کار هستند. شرط دریافت مجوز کار هم تسلط به زبان ترکی است.
دانشجویان می توانند در محیط هایی چون کافی شاپ ها ، رستوران ها ، فروشندگی و تور لیدری ، کار در قسمت اداری کتاب خانه ها مشغول به کار باشند .
همچنین در صورت تسلط به زبان ترکی و انگلیسی امکان کار در موسسه های تبلیغاتی و چاپخانه ها ،امور اداری و کامپیوتری وIT را خواهند داشت.
اخذ بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه
تحصیل در ترکیه با اخذ بورسیه تحصیلی دانشگاه های این کشور ،نه تنها مورد توجه ایرانیان بلکه بسیاری از بومیان ترکیه می باشد.
پس این نکته را باید در نظر داشته باشیم که بورسیه تحصیلی در ترکیه براساس ظرفیت مشخصی می باشد.
البته از آنجا دولت ترکیه هدف افزایش تعداد دانشجویان خارجی مخصوصا مردمان آفریقا ،خاورمیانه ،اروپای شرقی و آسیای مرکزی را دنبال می کند ، سیاست هایی را برای ایجاد شرایط مناسب تر و بهتر بورسیه تحصیلی اعمال خواهد کرد.
افزایش تعداد دانشگاه های بین المللی در این کشور و دریافت نوعی کمک های مالی ازنمونه این اقدامات از سال 1992 می باشد که این اقدام شمار دانشجویان خارجی را به 15000 نفر رساند.
تحصیل در ترکیه به طور کلی به زبان ترکی است . پس مهم ترین شرط برای اخذ بورسیه تحصیلی قبولی در دوره های زبان ترکی به نام آزمون YOS می باشد.
الزامات دیگر برای اخذ بورسیه تحصیلی شامل موارد زیر است :
- سطح علمی مناسب
- مقالات ISI و مقالات بین المللی چاپ شده
- مدرک CGPA
- قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
انواع بورسیه تحصیلی
انواع مختلفی از شرایط برای بورسیه تحصیلی وجود دارد.اما از این میان دو نوع بسیار فراگیر است که در زیر به شرایط آن ها می پردازیم.
بورسیه تحصیلی دانشجویان برجسته
- شامل هزینه های تحصیل می شود
- نمرات تحصیلی بالا ، مقالات علمی ،سطح زبان عالی و در مجموع رزومه برجسته علمی افراد ، آن ها را واجد شرایط می کند.
- بیشتر برای مقطع دکترا می باشد اما در بعضی از شرایط برای مقاطع دیگرهم شامل می گردد.
- در صورت تایید استاد راهنما،امکان اخذ کمک هزینه تحصیلی حدود 1000 تا 3000 لیر می باشد.
بورسیه تحصیلی عبدالله گل
- رشته هایی شامل معماری، ژنتیک و بعضی رشته های مهندسی را شامل می شود.
- شامل دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می شود و تمرکز بیشتری روی مقطع کارشناسی دارد.
- برای بعضی از رشته ها امکان ارائه دروس به زبان انگلیسی را می دهد (این در صورتی است
- که تحصیل در دانشگاه های ترکیه نیاز به گذراندن دوره های زبان ترکی و اخذ مدارک مرتبط را دارد)
اگر قصد اخذ بورسیه عبدالله گل را دارید و می خواهید که به زبان انگلیسی دروس خود را بگذرانید،
بایستی علاوه بر مدرک زبان ترکی،مدارک مربوط به زبان انگلیسی را اخذ کنید.
جمع بندی و سخن پایانی
شرایط تحصیل در ترکیه و زندگی در این کشور را در مقاله ای که ارائه شد از تمامی لحاظ بررسی کردیم .
دانستیم که قبل از اقدام به تحصیل در یک کشور باید اطلاعاتی در خصوص کشور مدنظر ،پول ، فرهنگ و برخی دیگر از شرایط عمومی جمع اوری نمود.
پس از آن بررسی شرایط تحصیل ، طول دوران تحصیل ، باید ها و نباید ها در این دوره ها الزامی است .
در پایان می توان گفت هر فردی که قصد مهاجرت به ترکیه برای تحصیل را دارد،باید در نظر داشته باشد، اهداف و مقاصد شخصی او مقدار زیادی در انتخاب رشته ،
شهر و دانشگاه تاثیر گذار خواهد بود . همچنین ضروری است که قبل از اقدام در این امر با مشاوران معتبر و مشاوران حرفه ای تیم ترند ترنکی که سال ها تجربه در این راه دارند ،مشورت نمایند.
وب سایت ترامند ، انجام امور مهاجرتی ترکیه