استانبول ؛چرا استانبول مورد توجه ایرانیان است؟

استانبول ؛چرا استانبول مورد توجه ایرانیان است؟
استانبول به عنوان مهم ترین شهر ترکیه سالانه پذیرای بسیاری از مهاجران و گردشگران در سراسر دنیا است .
استانبول ترکیه
این شهر که در آغوش دریای مرمره قرار دارد از دو بخش تشکیل شده است .
شبه جزیره تراکیه که در سمت غربی است وشبه جزیره آناتولی که در بخش شرقی است.
همسایگی ایران با کشور ترکیه و توافقات صورت گرفته بین دولت ها در خصوص عدم نیاز به اخذ ویزا جهت ورود به خاک ترکیه این شرایط را برای ایرانیان فراهم کرده تا آسان تر به خاک این کشور وارد شوند . از آنجایی که استانبول از مهم ترین و موردتوجه ترین شهر های این کشور برای ایرانیان است ،در این مقاله تصمیم گرفتیم به تفصیل در مورد علت توجه ایرانیان به این شهر با پرداختن به تاریخچه و فرهنگ آن ،صحبت کنیم .
تاریخچه
استانبول که نام قدیم آن قسطنطنیه بود ،یک شهر باستانی با قدمتی دیرینه است . در حدود 7000 سال پیش از میلاد مسیح مردمانی در این شهر ساکن بودند که این نشان دهنده ی اصالت و قدمت این شهر است .بناهای تاریخی بسیاری که هم اکنون آثارشان در این شهر باقی است گواهی دیگر بر ادعای اصالت شهر استانبول است .
در زمانی که یونانی ها به این شهر وارد شده و اقدام به ساخت و ساز هایی در این شهر کردند این شهر در زمان امپراطوری کنستانتین به پایتخت یونان تبدیل شد.
از آنجایی که این شهر و بخشی از آن در آسیا و بخشی دیگر در اروپا است ،یک شهر میان قاره ای محسوب می شود و بیشتر بناهای تاریخی در بخش اروپایی آن است که سالانه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر ایران می باشد.
استانبول سه دوره اساسی تاریخی را گذرانده که دوره اول همان دوره امپراتوری روم شرقی است .
اکثر زیبایی های استانبول از زمان عثمانی هاست که حتی پس از تغییر پایتخت ترکیه به این شهر که در زمان زمان آتاتورک اتفاق افتاد همچنان به ادامه ی ساخت و ساز های زیبا ادامه داده شد تا جایی که قسطنطنیه یا استانبول کنونی به یک کلان شهر مهم در ترکیه تبدیل شد.
فرهنگ ، زبان و آداب و رسوم مردم استانبول
فرهنگ و آداب رسوم مردم استانبول شباهت های تقریبی به ایرانیان دارد. مهمان نوازی ترک ها و پذیرایی با جان و دل از مهمان از ویژگی بارزشان می باشد .
تقریبا در تمامی محله های استانبول قهوه خانه وجود دارد و مردان ترک در این مکان ها با هم به گفت و گو می پردازند .
از ویژگی ها مشترک فرهنگی این مردم با ایرانیان وجود عبارت های مودبانه در کلام و تعارف است .
اگرچه هجوم فرهنگ اروپایی در حال حاضر روابط مردم استانبول را غیر رسمی تر کرده است .
دور همی های زنانه به صرف عصرانه و چای از دیگر وجه های فرهنگی این شهر است . هم چنین چانه زنی در هنگام خرید از خرده فرهنگ های مرسوم در استانوبل است.
در استانبول به زبان ترکی صحبت می شود . اما درحال حاضر این زبان نسبت زبان قدیم ترکی در گذر زمان دستخوش تغییر گردیده است.
کلماتی چون “گارداش” به معنی برادر بزرگتر و “باجی” به معنای خواهر بزرگتر برا ایجاد تمایز بین جوان ها و افراد بزرگتر وبه جهت ادای احترام به بزرگسالان در مکالمات ترک ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
اکثر مردم این شهر مسلمان اهل تسنن هستند که در حدود 98 در صد با این مذهب و بقیه مردم مسیحی ،کلیمی و دیگر ادیان هستند.
در این کشور اجباری جهت پوشش اسلامی وجود ندارد.
وب سایت ترامند ، انجام امور مهاجرتی ترکیه